ELS VERMUTS

Els vermuts pertanyen al llinatge de les antigues infusions sanadores que s’elaboraven tot barrejant vi amb diverses plantes, avui té un ús molt diferent, però no per això menys important. El vermut és el rei dels aperitius, i en aquest apartat et presentem alguns dels vermuts que disposes a La Central, vine i escull el teu!

MYRRHA

Reserva Negre (Myrrha)

Reserva Negre (Myrrha)

Un dels vermuts disponibles a La Central és Myrrha, i volem destacar especialment el VERMUT MYRRHA RESERVA, guardonat com el millor vermut negre reserve l’any 2015 (Premis Vinari dels Vermuts Catalanys 2015). MYRRHA RESERVA neix de la combinació d’herbes aromàtiques, la majoria d’origen alpí, amb els coneguts vins blancs de la nostra zona.  És un vermut molt complex ja que reposa en botes procedens dels envelliments dels grans brandys de Jerez.

Es pot pendre de moltes maneres, però des de La Central recomanetm pendre’l: o bé fresc, però sense gel (on percebrem un ampli ventall d’aromes) o amb gel i una rodanxa de taronja,

El seu estil “Reserva” permet que es prengui de moltes maneres, Fresc, però sense gel, ens revelarà un ampli ventall d’aromes. Si es serveix amb una rodanxa de taronja enriquirem la sensació àcida i l’amargor.

BANDARRA

Pels del Penedès i els més bandarres, aquest és el vermut ideal:

El Bandarra (Martí Serdà)

El Bandarra

El BANDARRA, el vermut artesà de MARTÍ SERDÀ. Seguint amb la mateixa línia del Xitxarel·lo (També disponible a La Central), el vermut Bandarra es presenta amb una ampolla de vidre amb el típic tancament dels d’abans i molt pràctic per a tornar-lo a omplir amb ek nateix producte adquirit en bag in box.

És un vermut suau amb notes amargants, elaborat amb Xarel·lo i Macabeu de les finques Martí Serdà (Alt Penedès). Al vi blanc se li fa una llarga maceració amb més de 50 extractes d’herbes, flors, llavors i espècies naturals com la canyella, el gingrebre, la vainilla, regalèsia, anís, llaurer, taronja amarga, romaní… Acabada amb la maceració es finalitza en botes de riure de 500 litres amb les propies soleres. És un vermut de 15 graus, de color caoba amb reflexos ataronjats. Dens i net.

ESPINALER

Un altre Vermut artesanal que pots trobar a La Central és el de l’ESPINALER (ampolla Vintage). Aquest Vermut es presenta amb una ampolla de vidre de 50 cl, i amb el tap tradicional. S’elabora a partir de vi blanc macerat amb una sel·lecció de més de 80 herbes aromàtiques per donar un bouquet especial. Elaborat de manera tradicional, és la beguda ideal per a l’aperitiu.

Espinaler

Espinaler

ROFES

rofesVERMUTS ROFES neix l’any 1890, quan Reus va esdevenir un dels centres més importants en la fabricació i el comerç del vermut. L’any 1908 Rofes s’estableix  al mateix local on avui en dia s’hi ubica el Restaurat Vermuts Rofes, un espai que tot i el pas del temps conserva tots els seus elements històrics, transmetent el mateix encant i tradició.

A VERMUTS ROFES, com la resta de cases, hi tenen una fórmula que dóna un caràcter i sabor únics al nostre producte: El Vermut Rofes. És un dels vermuts de Reus que podràs trobar a les millors vinacoteques especialitzades.